HEADER afbeelding+titel
Problemen met het CBR?

Problemen met het CBR?

U heeft misschien net een strafzaak achter de rug, of zit hier nog middenin, en nu ligt er ook nog een brief van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op de deurmat. Het CBR wil dat u een cursus volgt of – vervelender nog – dat u een onderzoek naar uw rijgeschiktheid of rijvaardigheid ondergaat.

CBR onderzoek naar rijvaardigheid

Wanneer het CBR u een onderzoek naar de rijgeschiktheid of de rijvaardigheid oplegt, kan u rijbewijs worden geschorst en loopt u het risico dat het CBR uw rijbewijs (voor onbepaalde tijd) ongeldig verklaart. Er zijn maar weinig advocaten in Nederland die weten hoe ze het CBR tegengas kunnen bieden, terwijl dit juist in deze procedure hard nodig is. Het spel wordt door het CBR zeer eenzijdig gespeeld; men kijkt met een vergrootglas naar de eigen regeltjes en men sluit simpelweg de ogen voor uw belangen. Daar komt bij dat het CBR meestal onbereikbaar is. Het is niet voor niets dat het CBR hoog scoort op de klachtenladder van de Nationale Ombudsman. Een procedure tegen het CBR moet u daarom nooit alleen voeren.

Deskundige hulp bij CBR problemen

Wilt u procederen tegen het CBR? OSK Advocaten is op basis van jarenlange ervaring de grootste en meest geduchte tegenstander van het CBR. Aarzel daarom niet en bel ons direct of stel uw vraag via het formulier hiernaast.

Lees hieronder verder…

CBR-procedure

De CBR-procedure staat volledig los van een eventuele strafzaak. Een rijbewijs is eigenlijk een vergunning om te mogen rijden. In een CBR-procedure wordt beoordeeld of u nog voldoet aan de voorwaarden van deze vergunning.

Het CBR houdt bij een CBR-procedure geen rekening met uw persoonlijke achtergrond of belangen. Een procedure bij het CBR kan daarom veel langer duren en onprettiger eindigen dan een eventuele strafzaak.

Opgelegde cursus door het CBR

Het CBR kan besluiten een cursus aan u op te leggen. Er zijn drie verschillende cursussen:

Daarnaast bestaan er vier verschillende onderzoeken waartoe u door het CBR kan worden verplicht en waaraan u naar onze mening nooit aan moet beginnen zonder hulp van een specialist:

Maak tijdig bezwaar op het besluit van het CBR.

Voor ieder besluit van het CBR geldt dat u slechts zes weken heeft voor het maken van bezwaar. Onze gespecialiseerde advocaten adviseren u graag. Een eerste oriënterend telefoongesprek kost u niets en geeft u gelijk inzicht in uw kans van slagen. Aarzel daarom niet en neem zo spoedig mogelijk contact op met OSK Advocaten. Bel ons direct of stel uw vraag via bovenstaand contactformulier.

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van bibobprobleem.nl/kinderstrafrecht-nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar voor directe bijstand bij rijbewijsproblemen
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In sommige gevallen is pro-deo bijstand mogelijk